sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Scurt istoric al aranjamentelor florale

" Preocuparea omului fata de flori , ca simbol al dragostei si frumosului, dateaza deci sin cele ami vechi timpuri.Marturii in acest sens stau numeroase motive florale descoperite cu ocazia saparutilor arheologice , ca si informatiile scrise despre cultura florilor si arta aranjarii gradinilor"(Florin Toma, ,,Floricultura si gazon")
Aceste descoperiri arata ca omul a cules flori din cele mai vechi timpuri, ca sa se impodobeasca sau ca sa isi orneze mediul inconjurator. Obiceiul fetelor de a-si impleti coronite din flori si de a duce flori la inmormantari era foarte raspandit.
In antichitate, cultul pentru flori a atins inflorirea si rafinamentul maxim la popoarele Orientului:China, India,Japonia. Palatele imparatilor chinezi erau inconjurate cu parcuri imense din care nu lipseau flori precum azaleea, camelia, crinul lotusul, trandafirul. In India , vegetatia luxurianta a naturii isi pune amprenta asupra gradinilor, sortimentul floricol intalnit in cadrul acestora fiind foarte bogat, aici lotusul a fost si este considerat o floare sacra. Japonia se remarca prin arta amenajarii florilor in aranjamentele florale Ikebana. In Asia Mica, Marele Templu din Ierusalim, ridicat in timpul imparatului Solomon, cuprindea o incapere,,gradina" cu foarte multe specii de plante cultivate in ghivece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu