sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Rolul florilor si aranjamentelor florale

Un aranjament floral este rezultatul unei activitati manuale.Se poate prezenta sub diverse forme: un buchet, un ornament pentru vaze, un bol cu flori, un cos cu flori sau o coroana, reprezentand o combinatie armonioasa de forme, linii, marimi si culori dispuse dupa anumite legi si principii.
Ce inseamna ,,frumosul?" Pentru fiecare dintre noi inseamna altceva. Aprecierea frumusetii depinde de gustul oamenilor, de moda, de dispozitie si de multe altele.
De aceea este mai bine ca in locul notiunii de ,,frumos" sa folosim termenul de ,,estetic". Acesta, fiind mai general, se potriveste unui grup mai mare de oameni si de gusturi, iar pentru apreciere vom lua ca baza de pornire gustul general al oamenilor, dar si unele reguli si principii generale, unanim recunoscute si acceptate.

Evenimente: Aranjamentele florale sunt folosite pentru a crea o atmosfera placuta cu ocazia nuntilor, Craciunului, a onomasticilor, cu ocazia evenimentelor majore din viata unui om(nunti , botezuri, inmormatari).
Mediul ambiant: Interiorul casei poate fi decorat si el cu flori.Florile din ghiveci, compozitiile florale, vazele cu flori, ornamentele de pe pereti fac atmosfera caminului mai placuta si casa mai primitoare.Acelasi lucru este valabil si pentru exteriorul casei.
Placerea de a face bucurii: Cadourile si buchetele frumoase, aranjate si ambalate cu gust, pot aduce bucurie prietenilor si rudelor noastre; de asemenea, prin intermediul florilor si aranjamentelor florale putem exprima si transmite cele mai nobile sentimente care caracterizeaza omul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu